rajcica

KAKO BILJKE PROFITIRAJU OD LUMBRI HUMUSA?

Lumbri humus ne samo da obnavlja i obogaćuje tlo, nego ima pozitivan učinak i na biljke s kojima dolazi u kontakt.

Direktnim obogaćivanjem tla, indirektno se stvaraju uvjeti za normalan rast biljaka.

 

Evo koje pozitivne učinke lumbri humus ima na tlo:

  • poboljšava strukturu tla i smanjuje mogućnost njegovog sabijanja,
  • smanjuje kiselost tla,
  • regenerira tlo zagađeno upotrebom umjetnih gnojiva,
  • korisne bakterije i mikroorganizami zastupljeni u lumbri humusu uz pomoć raznih elemenata iz tla stvaraju zdravu i živu zemlju.

 

Na biljke općenito, lumbri humus ima ove učinke:

  • potpomaže razvoj korijenja biljaka i čini ga jačim, žilavijim i povećava mu broj izdanaka, što indirektno povećava broj plodova i ukupni prinos između 15 i 60%
  • visoka koncentracija korisnih bakterija i mikroorganizama u lumbri humusu uz pomoć raznih elemenata iz tla omogućuje najbolje uvjete za rast i razvoj potpuno zdrave biljke, a kasnije i ploda
  • njegovim korištenjem se povećava udio vitamina u plodovima i oni postaju zdraviji, veći i ukusniji
  • ponaša se kao prirodni eliminator patogenih organizama, gljivičnih i bakterijskih oboljenja biljaka
  • biljke tretirane njime lakše odolijevaju suši, mrazu i vlazi
  • ne sagorijeva biljke
  • idealna je osnova za proizvodnju potpuno zdrave, eko hrane.

 

U nastavku pročitajte koje konkretne pozitivne učinke ima lumbri humus kod raznih kultura.

POVRĆE

Rajčica

  • ljepši i kvalitetniji plodovi izrazito osvježavajućeg okusa,
  • povećanje udjela C vitamina i do 100%,
  • veća otpornost biljke na bolesti,
  • razvijeniji korijenski sustav.

Paprika

  • poboljšan izgled i okus,
  • povećanje udjela C vitamina i preko 100%,
  • povećan broj listova i cvjetova,
  • veća i razgranatija stabljika.

Feferon (chili)

  • pri uzgoju u zaštićenom prostoru i uz pravilnu njegu tijekom zimskih mjeseci, dobija se višegodišnje cvjetanje i rađanje na istoj stabljici.

Patlidžan

  • povećan broj krupnijih plodova,
  • čvršća biljka, otpornija na bolesti.

Krumpir

  • povećan udio C vitamina i do 200%,
  • povećana koncentracija magnezija,
  • povećani prinosi,
  • bujnija biljka, otpornija na bolesti.

Mrkva, peršin, celer

  • poboljšan miris i okus,
  • povećan beta karoten i udio C vitamina u mrkvi i do 500%.

 

VOĆE

  • zdravije i kvalitetnije,
  • povećan udio vitamina,
  • jače i otpornije na sušu i bolesti.

 

VINOVA LOZA

  • jača i otpornija na bolesti,
  • grožđe je zdravije i kvalitetnije.

 

CVIJEĆE

  • aktivirajuće i hranjivo djelovanje,
  • dugotrajno cvjetanje i lijep izgled biljaka,
  • korigira kiselo djelovanje dodanog treseta,
  • odličan rast (palme, kale, primule, paprati, hoye, dracene),
  • intenzivniji razvoj grma, povećan broj pupova, lakše podnošenje suše, hladnoće i napada ušiju i gljivičnih bolesti (ruže),
  • blagotvoran učinak na razvoj korijena (kaktusi).

 

ZAČINSKO BILJE

  • obogaćeno eteričnim uljima, vitaminima i mineralima.

 

TRAVNJAK

  • raskošniji izgled travnjaka,
  • poboljšana aeracija travnjaka, čime korijen dobiva dovoljnu količinu kisika,
  • zadržana vlažnost u korijenu trave i u izuzetno toplim mjesecima.

Odgovori